• 22
  • 008
  • 006
  • 005
  • 004
  • 003
  • 002
  • 001

Klubbmøte 14.12.2014


Da var dagen endelig kommet, og vi var alle klar for innsats. Jeg for min del hadde selvfølgelig vakt denne dagen, men regnet med at det ble en rolig søndag, slik at jeg slapp utrykkning på møte dagen. Det hadde jo tross alt vært veldig mye jobb tidligere i uken så nå måtte det jo roe seg for det bruker jo gjøre det etter en periode med mye kjøring. Da vi kommer frem til lokalet og begynner å sette utover stoler og bord så ringer selvfølgelig vakt telefonen.... En hastesak som jeg MÅ rykke ut på, med 1.5 timer på meg så legger jeg nåla på rundt 10 over fartsgrensa hele veien til Batnfjord, får avlivet kua så den slipper mer smerte og lidelse, legger den på bilen og kjører tilbake til molde. når klokken viser 11:58 kommer jeg til lokalet og kan starte møtet :PVi starter med utdeling av diplomer for oppdrettskampanjen, og Trond Runar informerer litt irundt kampanjen. Det er mange som ikke er helt klar over hvordan det fugerer.
Man kan f.eks registrere oppdrett på fisk man har i karet der yngelen overlever over 8 uker selv om man ikke har gjort noe spesilt for å yngle på fisken.
Man trenger ikke mange reoler og store kar for å få registrert oppdrett. Det er folk i klubben som allerede har registrert 4 oppdrett som kun har 1 hoved kar og et litet hvor man forer opp yngel.
Så oppdrett er for alle og klubben trenger at medlemmene registrerer det de får oppdrett på, det er viktig i landssamenheng. 

Vi hadde invitert Ida Marie fra Tropehagen i Molde til å holde foredrag om planter, stell av planter, og demonstrasjon av oppsett av et plantekar. Dette tror jeg veldig mange av klubbens medlemmer satte veldig stor pris på, og det var nok mange som lærte et triks eller to av Ida denne dagen. Ida pratet i ca 2 timer og dette er et tema hun kan veldig godt og intereserer seg veldig i, så her øste hun ut av kunskapen sin til stor glede for oss andre. Vi kunne trolig holdt på en 4-5 timer til før hun hadde blitt lei, men man rekker ikke alt i løpet av en slik dag. Tusen takk Tropehagen og Ida.

Vi bruker å ha en liten auksjon på hvert møte, det hadde vi også denne gangen Heidi stilte som Auksjonarius og Frode som bøssebærer, det ble solgt 52 objekter denne gangen, en god del maller og corydoras gikk iallfall, og litt skjeldne saker ble også solgt. Vi kommer til å prøve å ta vare på denne tradisjonen med en liten auksjon på hvert møte selv om det ikke er så veldig mange objekter. Medlemene får solgt overskudd og andre får nytt i karet.På slutten av møtet har vi vår tradisjonsrike loddtrekkning. Mange flotte premier denne gangen, alt ifra spekepølser til Akvarium, Tropehagen Zoo Molde sponset store deler av det plante akvariet de satte opp i foredraget, og Nils Petter var den glade og heldige vinneren av karet. Fantastisk at vi har så flotte støttespillere i bransjen. Nok en gang tusen takk til Tropehagen Molde. 

Alt i alt så tror jeg medlemmen følte at møtet var veldig bra, så velkommen igjen i Januar :)

RM