• 22
  • 008
  • 006
  • 005
  • 004
  • 003
  • 002
  • 001

Et lite knippe akvarister møtte opp på dagens akvariemøte, denne gangen skulle det handle om hagedam og vi hadde avtalt at vi skulle få komme til Hans Martin i Batnfjord. Allerede i oppkjørselen ser vi at vi har kommet til hagedam paradis, og vi gleder oss til omvisningen. Jeg personlig er ikke noe hage menneske, men dette gledet jeg meg til å sette meg litt inn i de tekniske løsningene osv.


Det nyeste prosjektet til Hans Martin er en Bekk og to dammer som renner ned langs siden av huset, nå har han ordnet dette slik at han kan sitte i karnappen på huset og se rett på fiskene som svømmer ute i dammen.

DSC 0167
Vi får en god innføring i tekniske løsninger, og hvorfor man gjør slik og ikke slik osv, mange nyttige tips til de som skal igang med hagedam i fremtiden, eller nyttig ny informasjon for de som allerede har dam.

DSC 0175
På andre siden av huset ligger den store dammen, denne er ca 2meter på det dypeste og veldig flott, mange av oss ble veldig imponert av hva vi fikk se.

DSC 0188
Koi'en er en veldig sosial fisk, den følger etter deg, ser på deg og kommer bort til deg. Koi fisken får man i mange kvaliteter og prisklasser, størrelsen avgjør selvfølgelig noe av prisen, men også kvalitet og klasser spiller inn. 

DSC 0192

DSC 0199

DSC 0211
Her er vi i teknikk rommet til den store dammen. Koi er en fisk som "griser" mye og trenger et godt filtersystem, i tillegg er jo dammen ute og det er mye rart som kan havne i vannet. Om du trenger tips til oppsett av DITT filter system så er dette mannen til å spørre. 

DSC 0222

DSC 0226

DSC 0238DSC 0337DSC 0243

Et lite stykke ovenfor huset har han vinter lagring og oppforings hus til fiskene.

DSC 0247

Et godt fungerende filtersystem er viktig når man forer mye, og har stor belastning på vannet, Hans Marting har komponert mange gode og smarte løsninger på dette, stabilitet og god funksjonalitet er jo viktig når man har mye fisk. Det meste er automatisk eller halvautomatisk, for man vil jo ikke bruke tiden på å rense filter når man kan gjøre så mye annet nyttig i stedet. :)

DSC 0261
Denne karen suttet til og med på fingrene :)

DSC 0329

Jeg tror det var en meget imponert og fornøyd gjeng som forlot Nigata i dag, en topp dag var vi alle enige om. Vi avsluttet dagen med en IS og en BRUS på Hjorten i Batnfjord.

Neste gang vi skal på noe så håper jeg at DU også blir med, Meld deg inn i klubben i dag :)