• 22
  • 008
  • 006
  • 005
  • 004
  • 003
  • 002
  • 001

Om man tar turen til Kirsti på Frei på Nordmøre så er man ikke tvil om at man kommer til en person som er glad i dyr, vi blir møtt av hunden OTTO og hestene Brage og Sif i flotte landlige omgivelser, det er også selvfølgelig en huskatt på bruket. Kirsti er ikke bare kampfisk interessert, men er også aktiv innen hund og hest. Hun reiser rundt og er med på stevner og treff også innen disse hobbyene. 


Brage ler godt av dårlige vitser ;)


Otto ute på tur :), elsker klapp og kos.

Det er ikke mange som kan måle seg med Kirsti når det kommer til kamfisk her i landet. Selv som en ganske ny oppdretter har hun allerede hevdet seg i Europa med en topplassering i HollandBettaShow. Hennes nydelige kampfisk dame kom på 1.plass i Halfmooon female all colours og reserve best of show female, noe hun er utrolig godt fornøyd med. Det var totalt 309 fisker med fra 47 oppdrettere fra 14 forskjellige europeiske land i konkurransen, og dette sier litt om prestasjonen til Kirsti.

 

Dette er jo til inspirasjon for videre avls arbeid. Jeg har igrunnen to linjer jeg vil satse på fremmover, hun jeg fikk premie på nå er fra min sorte linje og flere av tantene & onklene hennes ble prisvinnende i Holland i fjor, men har også tenkt å satse på en gul og orange linje og vil prøve å perfeksjonere disse, da jeg liker veldig godt de gule fiskene. Å kunne stille på flere utstillinger er jo også noen jeg ønsker, for når man får så gode tilbakemeldinger så gir det som jeg har sagt tidligere en veldig inspirasjon til å prestere igjen. Har også lyst til å prøve meg på fine guppy'er etter hvert, så vi får se hvor dette ender :)


Copper Lace.


Å drette fisk trenger ikke være så veldig kostbart, man kommer langt med enkle og billige løsninger. Kirsti har en genial løsning som er både enkel og billig. Reol fra Jula, og noen egnede plastbokser så er man igrunn igang. Sett seg litt inn i foringsrutiner og vannbytte så har men en fantastisk hobby som er moro og givende.

 
Kirsti sier også at etter hvert så hadde drømmen vært et eget rom til fiskehobbyen, og de går med planer om en garasje med en egen fiskeavdeling i, hun ønsker også å kunne ha en stall hjemme på eiendommen slik at hestene hennes også kan være hjemme hele tiden.

Kirsti har ikke bare kampfisk, på stuen står et flott kar med scalarer som selvfølgelig også er fra eget oppdrett.
Nordmøre & Romsdal Akvarieklubb gratulerer nok engan Kirsti med de flotte plasseringene og takker for at hun er slik en inspirasjonskilde og pådriver innen hobbyen. 

-RM