• 22
  • 008
  • 006
  • 005
  • 004
  • 003
  • 002
  • 001

Høsten kan være lang og dryg, heldigvis finnes det forskjellige aktiviteter man kan fylle dagene med. For akvaristene er det høytid for Auksjoner og akvariemøter. 

 

Etter en god stund med planlegging og sparing så var endelig dagen kommet hvor vi skulle reise på fisketur. Jeg og Heidi hadde fri, men Steinar måtte jobbe litt før han kunne ta fri og turen kunne starte. Kl 13.00 var Steinar kommet til Angvik og turen kunne endelig starte. 

Vi kjørte via Sunndalsøra og opp til Oppdal, videre la vi inn kursen mot Dombås over Dovrefjell. Omtrent midt på fjellet så møter vi noen urvesner med horn. Moskusen på Dovre er en mektig opplevelse, vi kommer ganske nær og får tatt litt bilder av de staselige dyrene. Vi kommer oss over fjellet og setter kursen nedover Gudbrandsdalen, en obligatorisk stopp på Sinclair er innlagt i planene, her tar vi oss middagsbuffet som hjelper litt på den gnagende sulten. 

 

Neste på timeplanen var en stopp på Alna, Oslo Dyrebutikk var under ombygging når vi stoppet en tur innom, så her var vi ikke lenge. Tenkte å stikke på butikken for å kjøpe oss et par små ØL men nei da, Norge slår til igjen.... klokken var da over 20.00 og da får man da ikke kjøpt seg noe øl til å ha på kvelden. Vi rusler slukøret tilbake til bilen å kjører med tungt sinn til Vestby.

Vi hadde bestillt leilighet på Vestby Hyttepark og det var mørkt og trist når bilen endelig rullet opp på parkeringa. Inne i resepsjonen blir vi møtt av ei trivelig dame, jo da vi var velkommen på Vestby, nøkkel fikk vi og alt var bare vel... i øyekroken legger vi merke til et kjøleskap... og i skapet står det jaggu et par ØL, vi forklarer dama som jobber der hvor utrolig uheldige vi hadde vært i vår søken etter øl i Oslo og spør så pent vi kan om ikke vi kunne få kjøpe 2 øl.....? Jo da smiler hun og der var kvelden reddet.Vel inne på leiligheten tenkte vi å få bestillt oss litt mat. Vi finner ut at de har pizzeria med utkjøring i Vestby så Heidi ringer for å bestille et par rykende varme pizzaer. Her havner vi i problemer igjen, de viste jo ikke hvor Vestby Hyttepark var, mulig dette var dialekt problem relatert, eller at de faktisk ikke vite hvor hytteparken var, men etter lengre tids forklaring så skulle de da komme med pizzaen. Etter en god stund så ringer telefonen til Heidi og en litt frustrert stemme lurer på hvor det er han skal levere pizzaen som han har liggende i bilen, her er det bare å starte med forklaringene på hvor vi befinner oss igjen, Heidi forsvinner ut igjennom døra og borte er hun. Etter en stund kommer hun da tilbake, og jaggu hadde hun ikke klart å fått fatt i et par pizzaer til en sulten gjeng :)

Vi hiver innpå med pizza og jeg og Steinar koser oss med hver vår ØL, etter en lang dag så velger vi å ta kvelden så ikke alt for sent. Vi skal jo tross alt opp tidlig neste dag for å kjøre til Sverige på fisketur :)

Neste på planen var å kjøre ned til NOL's og treffe Kent på Nol's Ciklidehobby, dette er noe vi har gledet oss til veldig lenge for her vet vi at det finnes utrolig mye flotte fisker, og vi hadde allerede et par utvalgte vi tenkte vi skulle prøve å få med oss. Man kjører fra Vestby til Nol's på ca 2 timer så når klokken var 10.00 så var vi klar for fiskehandel. 

Inne hos Kent er det veldig mange akvarium og det er trangt og det er varmt, så med litt feber i kroppen og en litt seig influensa som ikke helt hadde forlatt kroppen så starter svetten å renne. Vi rusler litt rundt og finner veldig mye fin fisk vi kunne tenkt oss og tatt med hjem. Det som er værre er å få Kent til å ekspedere oss, han løper rundt og fanger og pakker fisk til kunder i butikken. Han er alene om å ta seg av kundene og vi registrerer at det er flere som ikke orker å vente og bare går derifra før de får hjelp. Vi som har kjørt så langt for dette, og gir selfølgelig ikke opp så lett så vi huker tak i han når vi ser at han har et ledig minutt.


Jeg og Heidi har nå allerede plukket oss ut noen fantastiske Tanganyika. En gruppe på 17 Tropheus SP. Golden Kazumba ble pakket ned i kassene. Alle fiskene ble singelpakket med oksygen for vi skulle jo være på tur i snart to døgn før fiskene skulle pakkes ut igjen. Vi kjøpte også noen sekker med sand som er beregnet til Tanganyika og endel andre småting. 

Steinar plukket seg ut et par med noen fantastiske Geophagus Orange Head, og en gruppe på 6 stk L-183, Jeg angrer allerede på at jeg ikke kjøpte med meg flere Geophagus sier Steinar. Jeg og Heidi kjenner på at det var fisk der som vi absolutt burte tatt med oss hjem, men man får desverre ikke med seg alt når man er på slike turer som dette. Vi hadde jo selvfølgelig i bakhodet at vi skulle til Sarpsborg på Auksjon dagen etter også, så vi kunne ikke svi av alt uten å finne ut va som var på auksjonen. 


Etter over to timer inne hos Kent så kjører vi til Hercules Zoo i Gøteborg, her finner jeg og Heidi to grupper til med Tropheus. En gruppe på 10 Tropheus Orange Moori, og en på 6 stk Tropheus sp. Chimba. Her inne er det også veldig mye man kan titte på, vi kjøper med oss litt utha ice og er meget fornøyd med også denne stoppen.


Klokken begynner å bli mange og butikkene stenger forholdsvis tidlig på Lørdager i Sverige, vi hadde i utgangspunktet 4 butikker på ønskelisten men innser at vi rekker bare en til. Valget faller da på Tropakvariefisk Import, dette er en butikk jeg og Heidi har vært innom mange ganger. Dette er kanskje den burtikken som har mest standard fisk, men det hender det dukker opp noe spennende her også av og til. Men denne gangen finner vi ikke noe vi vil ha med. Mens jeg og Steinar var å kikket på fisker var Heidi ute å kjøpte baguetter til oss, vi bruker bestandig å kjøpe med oss baguetter fra en liten butikk like ved akvariebutikken, nydelige ferske baguetter til en billig penge.

Vi har også avtalt kjøp av fisk med en privatperson 15 stk Tropheus Duboisi, vi finner forholdsvis rask frem til adressen og treffer en trivelig kar og fiskene blir med i bilen.

Turen går hjemmover og vi stopper selvfølgelig på Nordby for å få med oss litt GODIS hjem, vi er nå kommet til det stadiet på turen at vi begynner å bli bekymret på om det er nok plass til alt vi skal ha med oss hjem, men med litt kreativ stabling i bilen så føles det litt bedre. Mikael "Min og Heidi's sønn" satt på nedover og skulle være på SpillExpo i Lillestrøm både Lørdag & Søndag, han skulle ta toget opp til Lillestrøm på Lørdags morgen, og tilbake til Vestby på Lørdag ettermiddag. Og jo da... når vi var kommet tilbake og skulle til å hente han på Vestby Stasjon så får vi beskjed om at han hadde gått på feil tog på OsloS og tatt toget tilbake til Lillestrøm, her er det bønder på byen prinsippet som gjelder så selvfølgelig blir det slik. :) Vi hiver oss bare i bilen og kjører til Lillestrøm, i samma slengen har vi bestemt oss for å ta middagen på BigHorn så dette gjorde jo ikke så mye. En nydelig biffmiddag får vi servert, og jeg unner meg et par kalde halvlitere også før vi kjører tilbake til Vestby og tar nok en gang tidlig kveld, vi skal jo være uthvilte til auksjonen i morgen. 

Det er skjelden ikke mye å skryte av når man ligger en plass man leier for ei natt eller noen dager, det samme gjelder her. Man våkner opp og er nesten like sliten som man var når man la seg, senga er for hard, det bråker ute om natta, ikke noe er slik som den gode senge hjemme. Men vi er ved godt mot, endelig er det klart for Auksjon i Sarpsborg. Vi pakker alt inn i bilen og rydder og vasker ut av leiligheten, det er vintertemperatur i luften og det river litt i nesen når man er ute. 

Vi stopper på Mache og kjøper oss litt frokost, for i dag blir det en lang dag med lite fornuftig mat. Da er det like greit å starte med litt skikkelig egg og karbonade i skrotten, vi er i rute og ligger ann til å komme til lokalet ca en time før start. Da rekker vi å få vår faste plass, og vi rekker å prate litt med folk og se litt på objekter før det hele braker løs. 

Auksjonen i Sarpsborg er uhøytidlig men alikevel profesjonell nok, her er det et glimt i øyet hele tiden blandet sammen med faglig dyktighet. Min oppfattning av Sarpsborg Auksjonene er at det er veldig billige objekter, og at det plutselig dukker opp noe "gull" som man ikke skulle forvente dukket opp på en slik auksjon. Det er noe for alle, til overkommelig pris. Sarpsborg leverer som forventet, vi finner mye også denne gangen og kassene blir fyllt til randen.


Sarpsborg er også kjent for sitt fantastiske lotteri, og også denne gangen er premiebordet stappende fullt av fantastiske premier, de har mange flinke sponsorer i Sarpsborg og er flinke til å sammarbeide med disse. 

Etter en ganske så hektisk helg så begynner vi alle å bli slitne, vi har ennå 8-9 timer igjen å kjøre før vi er hjemme å skal sluse inn fiskene som vi har handlet, men på hjem turen så har vi avtalt et stopp der vi skal plukke opp noen maller.

Vi kjører å møter han som skal selge mallene og blir da selvfølgelig invitert inn for å se, jeg får L-201 og L-173 som avtalt, Steinar finner seg en fin gruppe med L-147.

Vi er nå ferdige med alt av handling og setter nesen hjemmover, nå venter 7 timer kjøring og innslusing av masse fisk når man kommer hjem. Det er bestandig en spenning i kroppen når man er på slike turer. Vil fiskene overleve? , har alle det bra ? Det har tross alt vært en lang tur for både folk og fisk. 

Vi kommer hjem 03:00 på natten og bærer inn alt av kasser, Steinar kjører hjemmover til Tingvoll og han har nesten en time til før han er hjemme. Vi har planlagt hvilke fisker som skal i hvilke kar, så innslusingen går rimelig greit. 

Når vi begynner å pakke ut fisken oppdager vi ganske kjappt at det har gått galt med en kasse med fisk, hva som har skjedd er vanskelig å si men de 10 stk Tropheusene som vi kjøpte på Hercules Zoo er desverre alle strøket med. Det er veldig trist når slike ting skjer og vanskelig å si hvorfor. Men et eller annet har nok skjedd siden det var akkurat disse fiskene som strøk med.

Ellers så ser mesteparten VELDIG spreke og fine ut. Alle fiskene sluses inn i løpet av de neste 2-3 timene og man kan etter en veldig lang helg endelig gå å legge seg i sin egen gode seng.


Alt i alt så er dette en av de beste fisketurene jeg har vært på, vi opplevde mye rart og koste oss skikkelig. Anbefaler til all akvarister å ta seg en slik tur som dette. Fyll bilene med trivelige folk og kjør avsted. :)

-Rodney M.