• 22
  • 008
  • 006
  • 005
  • 004
  • 003
  • 002
  • 001

Da var det på tide med Landsmøte i Norsk Akvare Forbund, og Jeg og Heidi har for lenge siden bestemt oss for at i år skulle vi klare å bli med på dette arrangementet.

Det klaffet for en gang skyld ganske bra med frivakt for min del så allerede før arrangementet var i gang så lå det an til å bli bra. Vi vender snuten nedover i landet allerede på Onsdag for jeg skal på kurs på Hamar så det blir en hotell natt her før vi kjører videre. Med på lasset har vi en henger full med akvarium som vi skal levere i Ski, 24 stk 63 liter akvastabil kar fikk ny eier og det ble litt mindre i rundt huset hjemme hos oss. Vi leverer karene i Ski og kjører mot Lørenskog hvor vi skal sette av hengeren hos Jan Gustavsen og vi velger da og overnatte på Hotell Triaden. Dagen etter har vi avtale om å møtes hos Jan på kaffe og kaker og en liten akvarieprat. Blir der i noen timer og Jan tar oss med til de nye lokalene til Akvarielagret og vi stikker også innom en liten tur på Oslo Dyrebutikk på Alna. 

 Senere på dagen er det avtalt at vi skal til Kjetil og Lisbeth Eilevstøl noe som vi gleder oss skikkelig til. Vi blir tatt veldig godt i mot og vi setter ganske så kjapt kursen inn i den ombyggde garasjen som nå har oppgaven som akvarierom. Her har de samlet opp mot 70 akvarium og det er fisk fra flere verdensdeler. De har som de fleste av oss andre vært innom flere favorittfisker opp igjennom tiden, fra å satse ganske så stort på Diskus til i dag å ha alt fra flotte Maller til nydelige Tanganyika ciklider. Det tyter over av ancistrus i mange forskjellige varianter, og det svømmer Malawi i endel kar, men her finner man også plass til en flott reol med reker. Etter en grundig omvisning i akvarierommet så blir vi vist opp i huset, her blir vi servert et skikkelig godt måltid som far i huset hadde stelt til etter hva jeg forsto. Gode og mette så er det endelig avslapping i sofaen med en god kald pils og trivelig prat. 

Kjetil forteller og prater villig om NAF og utfordringer og tanker han har irundt driften. Det er veldig interesant å høre på så tiden går så alt for fort. Og vi må jo bare runde av og ta kvelden for en lang dag er jo rett rundt hjørnet. Etter en veldig god natts søvn våkner vi og får servert flott frokost med egg og bacon på beste hotell vis så bevertningen kan man iallefall ikke gjøre annet enn å skryte av. 

 DSC 6996Drammen Akvarieklubb har egne klubblokaler men hadde i anledningen 60 år's jubileet og landsmøtet leid inn et noe større hus, Drafn's Hus viste seg å være et ypperlig valg, godt kjøkken og bra med plass var det iallfall. Det var flere rom slik at det planlagte foredraget skulle foregå i en del av huset, og selve møtet i en annen del av huset. DSC 7004
Når det nærmet seg møtestart samler folk seg i salen, mange kjente og kjære fjes treffer man her, men også nye som man aldri før har sett eller kanskje kun har pratet med på facebook får man endelig treffe og ta i hånden og hilse skikkelig på. Praten går lett over en kopp kaffe, og nye planer og avtaler legges blandt mange ivrige akvarister.

DSC 7023

DSC 7029DSC 699622

Etter hvert så deles møte papirene ut og selve møtet skal straks settes i gang, jeg vil tippe at det er en plass mellom 35-40 klubb representanter i salen, og man får stemmer etter hvor stor klubbene er. Nordmøre & Romsdal Akvarieklubb er største klubben i år også og vi har hele 5 stemmer tellende. Man stemmer med at man holder opp et ark hvor det står hvor mange stemmer man har, så telles det opp resultat for hver sak man stemmer på. Alle sakene i år gikk gjennom enstemming og det var et veldig greit møte, godt organisert og det gjør jo at ting går knirkefritt.
drammen natt

DSC 6979

Møtet er ferdig og det er litt tid til overs, jeg og Heidi kjører ned til hotellet hvor vi skal overnatte og blir møtt med oppdatert rom fordi de vanlige rommene var utsolgte. Vi får en flott suite til vår disposisjon, synd vi ikke får benyttet den så veldig lenge for nå er det dusjing og klargjøring til kvelden som står på planen.

Drammen Akvarieklubb har invitert Kjell Fohrman til å holde foredrag for oss. Kjell Fohrman har skrevet flere bøker i Back To Nature serien så dette er det veldig mange som gleder seg til. Kjell starter opp med å presentere seg og forteller litt om seg selv og alt han har vært borti i denne hobbyen, foredraget handler om Akvarie hobbyen FØR, NÅ og i FREMTIDEN.

Dette blir et meget underholdende foredrag hvor mye av tiden går med til latter, men fremtiden for akvariehobbyen kan virke dyster da dyreverns forkjempere ikke vil at vi skal ha fisk i fangenskap slik vi gjør i dag. En liten oppvekker for oss alle som sitter å hører på er det nok, og det tror jeg nok vi trenger også. Kjell tar seg tid til å signere bøker som blir solgt etter foredraget, og vi er heldige og få rykket til oss et eksemplar hver av bøkene, får en flott personlig akvariehilsen i begge bøkene. 

DSC 698523

Etter foredraget er det duket opp til festmiddag i lokalet, jeg må bare få si at de som har stelt i stand dette virkelig fortjener all den ros de kan få. Nydelig dekkede bord, med flotte blomster på alle bord så langt øyet kan se, det er lett å se at det er fest og feiring som er i vente. Vi kjenner de nydeligste dufter komme fra kjøkkenet, og vi blir servert velkomstdrinker og frukt. Etter hvert blir vi bedt om å sette oss ned ved bordet og maten blir satt frem. Et overdådig koldtbord som iallefall jeg kommer til å huske lenge. Her finner man massevis av varmretter, salater, sauser, og alt hva man kan tenke seg. 
mat bordmat bord2

DSC 69926

Under middagen er det også tid til å dele ut premier for oppdrettskampanjen 2015, det er nok mange spente personer som gjerne vil vite resultatene. Nordmøre & Romsdal Akvarieklubb har bidratt veldig bra i kampanjen og flere personer i klubben har utmerket seg. Resultater blir lagt ut i en egen post men det er ingen hemmelighet at vi må si oss godt fornøyd med resultatene. Stå på videre husk å meld inn oppdrett.

trophys

Til slutt må jeg få takke Drammen Akvarieklubb for en minneverdig markering, og NAF for et flott landsmøte. Men jeg må også personlig få takke Kjetil og Lisbeth for måten vi ble tatt imot på. Takk.
-Rodney M.