• 22
  • 008
  • 006
  • 005
  • 004
  • 003
  • 002
  • 001

Det er dagen før dagen, og jeg har akkurat gått av vakt. Planen har i lang tid vært å kunne ta seg en fiske runde før høst sesongen starter på slakteriet. Har de siste ukene sittet å gått igjennom forskjellige Svenske og Danske kjøp og salg sider på jakt etter spennende fisker og reker som kan kjøpes. Ser mest etter L-Maller og litt skjeldnere reker, når man først har anledningen til å ta en slik tur så bør man få med litt snax hjem også. Vi har ingen konkret plan på hvor vi skal ennå, men i grove trekk så har vi lyst til å ta turen innom Gøteborg og kjøre ned til Danmark for så å ta båten ifra Fredrikshavn til Oslo, også kjøre hjem, hvordan det til slutt blir vet jeg ikke ennå. Men dette er planen så langt :)


Kan jo starte med å fortelle litt om oss selv, jeg heter Rodney (40) og min kone heter Heidi (41), vi har ikke drevet med akvarium i så forferdelig mange år men noen har det jo blitt allerede. Interessen har vært innom de fleste fiskearter men har nå stått i ro på L-Maller og Reker en god stund. Vi er heldig med at vi begge liker akvariehobbyen slik at vi kan være sammen og glede oss sammen til en slik tur som dette. Det hadde nok blitt vanskelig å fått gjennomført dette om man ikke var sammen om interessen.

For en stund siden bestemte vi oss for å kutte ned på hobbyen, men det varte jo bare et par måneder før man kom over et godt tilbud på et par reoler, så plutselig var man igang igjen. Har den siste tiden drevet å limt hjørnefilter inn i alle karene, og fått igang luftsystemet skikkelig. Så nå er igrunnen akvarierommet klart til å få mye beboere. Det består nå av 24 rekekar/småfisk kar og 6 mallekar, alt skal i hovedsak drives med luftpumpe, men enkelte mallekar trenger noe kraftigere sirkulasjon, så der vil det bli montert kraftigere saker.

L-028 - Hypancistrus Angelicus Pleco

Jeg har allerede avtalt at jeg skal kjøpe en gruppe med L-028 i Danmark, og det gleder jeg meg til, Skal ikke ha så veldig mange Hypancistrus i karene denne gangen for planen er at det skal gå endel Peckoltia i karene her hos oss. Jeg har blitt forelsket i disse nydelige mallene, og ønsker derfor å ta hjem til Norge endel av disse. Planen er å avle på de slik at flere får mulighet til å få fatt i slike. 

Vi kommer til Gøteborg kl:03.00 på natten, vi sjekker inn på Gotia Towers og sovner ganske så kjappt etter en lang tur, vi kom ikke avgårde før på ettermiddagen, så at man kommer seg frem til 03.00 er ikke så ille tatt i betraktning. På Lørdag så er det besøke akvariebutikk dagen. vi har faste plasser vi er innom hver gang vi er i Gøteborg. Tropakvariefisk Import, og Herkules Zoo. 

GOTIA TOWERS


På Tropakvariefisk har vi bestandig vært veldig godt tatt imot, karen som eier og driver er trivelig, og veldig kunnskapsrik, og her får man bra avslag om man handler endel :) Vi hadde desverre ikke mulighet til å handle her denne gangen, for vi skulle videre på turen og det ville ta for lang tid før vi var hjemme med eventuell fisk. Men trivelig å se akvariene med masse fisk. 


Neste besøk i Gøteborg er Herkules zoo, denne plassen eies og drives av et eldre ektepar og deres sønn. Bestandig trivelig her også, og hjelp får man raskt og effektivt. Butikken er litt trang, men det er mange akvarium å se på her, her har de også saltvannsavdeling for de som måtte like slikt :)

Her handler vi MASSE planter, hover, og steiner til reke akvarier. Her ligger det nok på 1/3 av prisene man finner i Norge. Vi satser på at plantene vil klare seg i 4 døgn, og pakker de i isopor esker slik at temperaturen skal holde seg noen lunde ok.

Etter vi er ferdig i Gøteborg tar vi en svipptur innom Ullared, her skal det være en fiskebutikk en plass, men jeg har aldri funnet den :P Så her er det egentlig ikke mye fiskerelatert som blir handlet :) Fra Ullared kjørte vi via Malmø til København og videre til Vejle i Danmark, Har skulle vi overnatte en natt før vi satte turen mot Tyskland. Når vi var kommet oss i orden på Vejle Center Hotell og fått hvilt oss litt så tenkte vi å ta turen innom Plantorama. Dette er en butikkjede som ligner veldig på Plantasjen her hjemme, men de har i tillegg masse dyr og dyre relaterte produkter. De hadde en fiske avdeling som ikke var mye å skryte av, her var det mye syk og dårlig fisk. MEN vi kom over noen akvarium som vi syntes var meget pene. 
Disse karene kjøpte vi 3 stk av. Vi kjøpte de i hvit farge og tenkte å lage en liten oase inne på stua med disse karene.

Vi kjøpte også SOIL til karene, dette gjør at det skal være enklere å holde rett PH i karene, når man skal ha BEE reker så er det greit at man har rette vannverdier.


Planen var egentlig at vi skulle komme os innom Rendo Shrimps i Bremen, men jeg fikk aldri tak i de som driver der for å avtale et besøk. De har ingen direkte butikk så dit kommer man kun ved avtale. Så det så på dette tidspunktet veldig dårlig ut for innkjøp av reker. Vi viste at Dar Futterhaus i Flensburg hadde en del reker så vi bestemte oss for å kjøre ned til Flensburg for å overnatte der. 

Vi hadde nå lagt en plan or hjemreisen, Vi skulle starte i Flensburg, for så å sette retningen mot Fredrikshavn, båten gikk kl:18.00 så vi startet kl:09.00 med et besøk hos Das Futterhaus. Her inne fant vi noe av det vi letet etter. Crystal Red reker, Red Fire reker ble handlet inn. Så satte vi kursen mot Silkeborg. I Silkeborg hadde jeg avtalt kjøp av L-028 og L-400. Begge er Hypancistrus arter. Når vi kom frem hadde selgeren allerede pakket alt klart i isoporesker og jeg fikk med meg ekstra heatpack på turen, fiskene så veldig bra ut, og så ut til å være i topp form. Fikk også med noen yngel av L-028, så dette ble stas.

Neste etappe gikk ifra Silkeborg til "husker ikke hva det het" Her hadde vi avtalt med en privat person at vi skulle kjøpe SnowWhite, KingKong, BlueBolt Crystal Black reker, fikk en god bunte med SnowWhite og Crystal Black, og noen få av de andre. Turen begynte å bli bra på dette tidspunktet. Vi hadde fått fatt i det vi hadde sett oss ut, og var rimelig fornøyd så langt. Neste stopp var Aalborg og Styr på Dyr, dette er en rimelig heftig butikk med MANGE akvarium og mye utstyr. Om man er i Danmark så bør man stikke innom denne butikken, her har det det meste. Her var det også en liten reol med reker som fangen vår interesse. Her kjøpte vi flere Yellow Fire og Red Cherry Shrimp, Vi fant også noen nydelige guppy's som ble med hjem. Her hadde de salg på planter så man fikk 9 for 200,- så det ble med endel planter hjem også :)


Vi nærmet oss båten men hadde en stopp til på planen, jeg skulle hente en leksgruppe med L-134, dette er en av mine favoritt Peckoltia så når jeg hadde sjansen til å skaffe noen igjen så kunne jeg ikke la de gå fra meg. Strevde litt med å finne frem, men etter en stund fant vi endelig plassen. Her måtte vi hjelpe til med pakkingen, for selgeren hadde ingen poser så dette hadde vi med selv. Pakkingen og fanging gikk rimelig kjapt så med 40 min til gode på klokken sto vi og vente på Danskebåten hjemover :) 

Vi kjører i land i Oslo kl:07:30 og blir selvfølgelig vinket inn til Tollkontroll, blir her møtt av en trivelig dame som lurer på hva vi har i bilen, det blir da å forklare at vi hadde vært på "fisketur" og handlet med oss litt fisk osv. Hun kikket over hva vi hadde med oss og ble fasinert av rekene, og ble ivrig på de "mulig vervet en ny akvarist" De finner ikke noe ulovlig og vi får kjøre videre. Neste og siste stopp på turen er Jan Gustavsen i Lørenskog, jeg er bestandig innom Jan når jeg er på tur, oftest både når vi drar og når vi kommer. Jan fikk noen Yellow Fire med meg, og jeg fikk endel fisk og planter med han. Vi blir med Jan i ca 1.5 time før vi kjører hjemover, jeg kikker over fiskene og alt ser bra ut så langt. Så da er det bare å kjøre hjem å pakke ut alt :P

Klokken 17.00 parkerer vi utenfor huset og begynner å bære inn alt, vi bruker normalt sett å komme hjem på natten når vi er på slike turer, men denne gangen er det jo faktisk dagslys ute når vi kommer hjem. Man er bestandig litt engstelig når man kommer hjem med fisk og reker. Litt spent på om alt lever, det er tross alt endel tusenlapper som ligger i eskene denne gangen også. 

Heldigvis ser det ut til å ha gått meget bra, et par RedFire reker har tatt kvelden ser det ut til, men ellers ser alt ut til å være i skjønneste orden :) Konklusjonen er vel at alt hadde gått rimelig bra, synd vi ikke fikk innom Rendo Shrimps men det får bli neste år :)

Rodney M.