Aqua-dronning

Her inne er det planlagt at jeg skal skrive litt om mine akvarier, vise bilder, om jeg får til noe spennende osv osv

 • Hjem
  Hjem Her finner du alle blogginnleggene på nettsiden.
 • Kategorier
  Kategorier Viser en liste over kategoriene fra denne bloggen.
 • Emneord
  Emneord Viser en liste over emner som er brukt i bloggen.
 • Bloggere
  Bloggere Søk etter din favorittblogger på denne nettsiden.
 • Gruppeblogg
  Gruppeblogg Finn bloggene til ditt favoritt-team her.
 • Innlogging
  Innlogging Logg inn

Vannkjemi

Postet av i Medlemsblogg
 • Skriftstørrelse: Større Mindre
 • Visninger: 2948
 • 0 kommentarer
 • Abonner på oppdateringer
 • Skriv ut

b2ap3_thumbnail_2015-01-01-22.57.23.jpg

I dag måtte jeg til med litt vannkjemi :) 

Planen var og sette ned ph i ene karet mitt der det går sundadanio axelrodi blå, kuhlii og dario dario, hypancistrus contradens og reker.

Jeg har det litt vel surt for dario dario men det får de tåle nå :)

Da jeg satte i gang oppdaget jeg at jeg trengte ikke å senke ph, den var så vidt på 6.. skjønte da at her var det lurt å sjekke kh, uten kh kan ph svinge mye og det liker IKKE fisken.

Viste seg at kh var på 0.. inn med 60 liters tanken og fylle opp med vann, smekke i ph/kh pluss for å øke kh, ph øker også da samtidig så den må jeg senke igjen når jeg har fått opp kh, innviklet? 

Det tok ei tid før dette satte seg hos meg og, men slik jeg skjønner det så blir ph "spist" opp raskere enn kh, så for å senke ph da til ønsket nivå bruker jeg eddik, jeg brukte bare 7% blank, hadde nok gått raskere med 37%.. så da ph var på det samme som i karet hadde jeg jaggu fått kh opp i 14 !!! OBS dette er ikke lett, men heldigvis så trenger jeg ikke å bytte alt vannet, så nå har jeg vann her som jeg kan kalle min kh-buffer.. kh endte opp på 5.. litt mye men ok siden det er min første gang. Fikk da lyst til å sjekke 120 literen og der og var ph lav og kh 0, byttet kun 1 bøtte og fikk kh opp på 2 der jeg liker den, så det jeg skal gjøre nå etterhvert er å sjekke hva kh ligger på om 2-3 dager for å se hvor raskt kh synker hos meg. Skal og innvistere i et test sett som tydeligvis er mye sikrere enn hva mitt er, jeg har api test kit.. er anbefalt JBL sitt.. men alt koster jo flesk ;)

Så nå som jeg har lært meg dette lille trikset , så vil jeg tro det vil bli enklere med oppdrett da jeg klarer å holde vannverdiene stabile :)

Dagens lille ph og kh leksjon :)

Må si jeg synes det er litt morro og :)

 

0
Gift med Harald Berge, traff han i -95 , vi har 3 barn, 2 gutter og 1 jente. Jeg og Harald deler en lidenskap sammen som er storviltjakt, så vi jakter en del som regel i valdres på hans hjemsted.
Vi har hatt en del hunder opp gjennom åra men nå har vi strihårsdachsen Daksgårdens Dixie som jeg har tatt ferskspor og blodspor med så jeg og Dixie er godkjent ettersøksekvipasje :)
Har stort hus som vi driver å bygger litt mer på, akvarierom i kjelleren pluss laderom ved siden av der vi lader skudd og får låst inn våpen osv osv
Forfatterens siste innlegg

Kommentarer

 • Ingen har kommentert dette innlegget. Bli den første til å legge til en kommentar

Skriv kommentar

Gjest lørdag, 08 august 2020